بنیاد قرآن خبر داد | راهاندازی اندیشکده حکمرانی اقتصاد مقاومتی

به گزارش کارگر آنلاین ، اولین جلسه اجرایی مدیران بنیاد قرآن با حضور مدیران این بنیاد و دبیر جدید اندیشکده، دکتر صالح دریس، برگزار شد.
حجت الاسلام سید مهدی حسین زاده، دبیر کل بنیاد قرآن، جلسه را با تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای حاضران آغاز کرد و درباره راهاندازی اندیشکده حکمرانی اقتصاد مقاومتی چنین اظهار داشت: مقام معظم رهبری از سال ۱۳۸۶ تأکید داشتند که در آینده با جنگ اقتصادی مواجه خواهیم بود. علیرغم وضعیت خوب اقتصادی در آن زمان و فروش نفت با قیمت بالا، بحران مالی ۲۰۰۸ در کشورهای غربی موجب شد که این کشورها بسیاری از کالاهای ما را با قیمتی مناسب در اختیار ما قرار دهند. در این شرایط رهبری هشدار دادند که جنگ بعدی جنگ اقتصادی است، ولی متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفت. ایشان اولین بار در سال ۸۹ از واژه "اقتصاد مقاومتی" استفاده کردند و در جلسات بعدی ابعاد این نظریه را تبیین نمودند. امیدوارم پژوهشگران و فعالان اقتصادی در اندیشکده به ابعاد نظری و عملی اقتصاد مقاومتی توجه کنند.
- در ادامه، دکتر صالح دریس درباره برنامهریزی برای اندیشکده حکمرانی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد:با توجه به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، قصد داریم برنامهریزی کنیم تا بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی را با رعایت اسناد بالادستی و منابع اسلامی فراهم کنیم. واضح است که اقتصاد مقاومتی باید بتواند با وجود مشکلات فعلی به اهداف خود برسد. ما با شناخت ظرفیتها و موانع مختلف به طراحی وجوه مختلف اقتصاد مقاومتی اقدام خواهیم کرد.
دکتر محمود شاه شرقی، معاون پژوهشی بنیاد، نیز با توجه به راهاندازی اندیشکده حکمرانی اقتصاد مقاومتی به سه نکته اساسی اشاره کرده و اظهار داشت: از مدیریت و اعضای محترم اندیشکده انتظار داریم که روی این سه محور اصلی فعالیت کنند. اول اینکه اندیشکده باید در حوزه نظریهپردازی برای ایجاد اقتصاد مقاومتی گامهای مؤثری بردارد و مسائل موجود را بازخوانی و تکمیل کند. از سوی دیگر، نام این اندیشکده که جنبه حکمرانی دارد باید مکمل فعالیتهای دیگر بنیاد قرآن بوده و وارد حوزه سیاستگذاری عمومی شود تا برای مسائل و مشکلات جامعه راهکارهای اجرایی ارائه دهد.